ЗАПИСВАМЕ ВАЖНОТО!

Детоксикация след ваксина

Известно е, че ваксините потискат имунния отговор. За щастие има някои начини да се противопоставите на това и да детоксикирате тялото си след ваксина. Тези методи включват приемане на определени добавки и използване на храни, които се свързват с металите. Хлорела, кориандър, чесън и активен въглен могат да помогнат на тялото да се свърже с металите и да поддържат правилното функциониране на нервната система. Използване на хиропрактиката също може да помогне за намаляване на възпалението. В допълнение към добавките и хранителните съставки, можете да използвате домашни средства като баня с боракс, за да детоксикирате тялото си след ваксина. Но най-препоръчително е да се ползва силата на природната аптека – билките.

 

Самостоятелна вендузна терапия

Някои антиваксинни групи популяризират самостоятелно поставяне на вендузи като начин за промиване на тялото от ефектите на ваксината. Терапията, която включва използване на засмукване за създаване на малки разрези на мястото на инжектиране, не е доказано, че работи, но стана много популярна сред привържениците на антиваксините в социалните медии. Други средства за детоксикация, които се прилагат самостоятелно, се рекламират от години, включително добавки и ограничителни диети.

Твърдението се разпространи от сайтовете на социалните медии до блоговете и TikTok. Ваксината обаче се инжектира дълбоко в мускула и не може да бъде отстранена с тази терапия. Освен това потребителите на социалните медии, направили твърденията, не са отговорили на исканията за коментар просто така. Самостоятелно прилаганата терапия с вендузи може да бъде жизнеспособна опция за тези, които се опитват да детоксикират телата си след ваксина, но имайте предвид рисковете. Изключително опасна. Не си струва рисковете.

 

Реакцията на стрес потиска имунния отговор след ваксина

Ново проучване показва, че хората, които изпитват високи нива на стрес, е по-малко вероятно да имат добър имунен отговор след получаване на ваксина. Екипът от изследователи прегледа 49 проучвания, които изследват ефектите от стреса върху имунния отговор след ваксинация, включително ваксини срещу грип, коремен тиф и пневмония. Те откриха, че негативните чувства могат да потиснат имунната система, като произвеждат високи нива на кортизол, хормон, който може да „отвори вратата“ за възпаление. Този стрес може също така да понижи нивото на лимфоцитите в тялото, които са клетките, които се борят с инфекцията.

Предишни проучвания показват, че острият стрес засилва CHS реакциите както при мъжки, така и при женски мишки. Това имуноусилване е частично зависимо от глюкокортикоидите. Проучванията на хамстери показват също, че реакцията на стрес засилва фазата на предизвикване на имунитета, медииран от кожни клетки. Въпреки това механизмите, по които стресът потиска имунния отговор след ваксинация, остават неясни. Авторите заключават, че тези открития са важни за бъдещето на разработването на ваксини и дизайна на терапевтичните интервенции.

 

Рецепта за баня с боракс

Противоречива терапия срещу токсините от ваксините  става популярно сред американците, които съжаляват, че са си направили противогрипна ваксина. Рецепта за баня с боракс обикаля Twitter.

Каква е опасността от боракс?

Бораксът е отровен, ако се консумира и често дразни кожата. Има и други странични ефекти на боракса, включително гадене, повръщане и затруднено дишане.

И така, наистина ли е безопасно за детоксикация след ваксина?

Някои хора препоръчват този ритуал на своите последователи. Един от тези хора е потребителят на TikTok Кари Мадей, лекар остеопат. Видеото събра стотици хиляди гледания. Въпреки че някои хора може да се чувстват неудобно от идеята, тя изглежда контрапродуктивна за общата цел на ваксинацията: да защити тялото от вирус. Също така не е ясно как ваната с боракс може да помогне на човек да се детоксикира след ваксина.

 

Детокс на ваксината

Детоксикацията от ваксината е необходима, ако сте имали някакви ваксинации през живота си. Компонентите на ваксините са заредени с токсичност и летливи тежки метали и неорганични съединения. Някои хора имат повишена чувствителност или алергична реакция към ваксините, докато други изпитват само незначителни или леки реакции. Причината за реакция може да варира значително в зависимост от тежестта на алергията, възпалението и токсичното натоварване. Ваксините могат да причинят тежки странични ефекти и изискват цялостно прочистване, преди да можете да се освободите от тези токсини.

Няколко души са публикували видеоклипове онлайн с цел да образоват обществеността относно детоксикацията от ваксината. Някои от тези видеоклипове бяха качени в TikTok, алтернатива на YouTube. Много хора са ги гледали и много други са публикувани във Facebook и TikTok. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на тези твърдения, много хора са скептични относно ефективността на тези видеоклипове. Но е налична комбинация от продукти за детоксикация на тялото от компоненти на ваксината и наночастици.

Ваксини

След ваксинация се препоръчва програма за детоксикация по няколко причини. Ваксините са с високо ниво на токсичност и съдържат летливи тежки метали и неорганични съединения. Реакцията на всеки човек е различна, но често се предизвиква от едни и същи фактори. Тези фактори включват генетика, начин на живот и токсичност. В някои случаи ваксините могат дори да бъдат причина за допълнителна травма. Токсичните агенти могат да бъдат изключително опасни.

В скорошно проучване учените установиха, че голям брой ваксини съдържат токсични вещества. Ваксините съдържат живак, тимеросал, алуминий и липиди, които помагат за транспортирането на токсините до мозъка. В допълнение, повечето ваксини използват животински клетки, получени от абортирана фетална тъкан. Тези клетки могат да съдържат специфични за вида вируси. Програмите за детоксикация на ваксината елиминират много от тези съставки.

 

Реакция на стрес

Ново проучване демонстрира връзка между ваксинирането в детска възраст и повишените нива на стрес. Децата, които са преживели остър стрес преди първичната имунизация, са имали по-слаби отговори на антителата от тези, които не са преживели острия стрес. Този ефект не се ограничава само до децата. Възрастните могат да развият подобна психофизиологична реакция на стрес преди медицински процедури. Острият стрес обикновено се прилага до 2,5 часа преди първичната имунизация. Изглежда, че излагането на остър стрес може да засегне както детето, така и възрастния.

Това ново проучване предоставя по-ясно разбиране на ролята на свързания с имунизацията стрес за предотвратяване на пост-имунизационни реакции. Въпреки че идентифицирането на потенциални признаци и симптоми на реакции, свързани със стреса, е от съществено значение за предотвратяване на сериозни проблеми, също толкова важно е да се научите как ефективно да се справяте с тях. Световната здравна организация (СЗО) разработи наръчник, който да помогне на здравните специалисти и ръководителите на програми да се справят със стресовата реакция след имунизация.

Един щадящ начин за детоксикация на организма са билковите комбинации. Ето една билкова рецепта на български билков чай, която съдържа коприва корен и коприва листа, освен всички останали билки, които имат прочистваш ефект не само от ваксини, но и от всякаква токсичност натрупана в телата ни от храна, питиета, антибиотици, козметика, лекарства, алкохол…

Подходящ за цялото семейство. Търсете в аптеките или на уеб сайта им.

билков детокс

Статията е с информационна цел. Съдържанието не е предназначено да замести професионален медицински съвет, диагностика или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или друг квалифициран доставчик на здравни услуги, ако имате въпроси относно медицинско мнение включително и за детоксикация след ваксиниране.

VIP MEDIA
VIP MEDIAhttps://vipmedia.bg
Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио, видео съдържание и за всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата и публикациите в изданията. За връзка info@vipmedia.bg

Най-четени