MEDIA Awards 2021

Светското събитие тази седмица е MEDIA Awards 2021

Картина на журналиста Милена Минчева беше купена на търг с благотворителна кауза

Десетите Годишни Награди за Журналистика се проведоха в Музей-галерия “Анел”. По традиция наградите MEDIA Awards 2021 бяха съчетани и с рождения ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

На събитието се проведе и търг на картини с благотворителна кауза, подкрепяща нова детска градина в РС Македония, която се изгражда с дарения. Ще бъдат закупени люлки и пързалки за двора на детската градина.

Картината „Венеция“ беше купена от Радостина Минчева – издател на група интернет медии, която е в компанията на Славчо Панов – собственик на Дигитална Агенция Уебсайт Дизайн и издател на медиите Avtora.com, Bpost.bg и Smartnews.bg

Авторът на картините, включени в благотворителната вечер на Медийните награди, е политическият репортер, редактор и конумикационен специалист Милена Минчева. Художничката е работила повече от 17 години в печатни и електронни медии като Нощен Труд, политически репортер и анализатор във в. Стандарт, където е зам.-началник на отдел Общество, ТВ 7, продуцент в новините на Би Ай Ти. В момента работи като пиар на голям индустриален център в София. Нейни картини са в колекцията на някои български и чужди дипломати.

Специални гости на събитието бяха поетът-меценат и домакин в галерия Анел – Ангел Симеонов, доц. Атанас Мангъров, легендарната журналистка Маргарита Михнева, главният секретар на Лайънс Клуб Горян Милев, парламентарният съветник по европроекти Таня Китик и др.

Звезди на вечерта бяха легендите на българската поп музика Джина Иванова от Трамвай № 5, Иван Иванов от група Кукери, Кристина Димитрова, Диана Дафова, Мартина Иванова и Цвети Радойчева.

Сред наградените журналисти бяха Мира Добрева, Неделя Щонова, Виктор Касъмов, Гергана Найденова, Гергана Маринова, Светослава Рудолф, Мария Дамянова, Диана Радева, Елисавета Сачанска, Григори Недялков, Георги Крумов, Васко Мавриков, Агент Иван Тенев и други.

В категорията за дигитални медийни компании призът бе връчен на групата интернет издания обединени под името Viva Internet Productions.

Посмъртно се дадоха и почетни отличия за цялостен принос към журналистиката на Георги Коритаров и Милен Цветков.

9-годишният Боян Цветков, син на загиналия в трагичен инцидент преди година телевизионен водещ Милен Цветков, получи почетната награда за своя баща.

Наградата на Георги Коритаров взе директорът на новините на ТВ Европа – Кристина Абаджиева.

 

 

Снимки

 Музей-галерия “Анел”

Цветан Георгиев, vinar.bg

Видео ТВ Европа

 

Текст (doc) –MEDIA Awards 

Още снимки

 

 

 

 

 

Още...

Най-четени